lördag 30 juli 2011

Högteknologiska husmorsknep

Jag gillar att handla på second hand. Det är inte klokt vilka fynd man kan göra! Men är det verkligen så enkelt?
– Nej, naturligtvis inte.


Låt oss backa tillbaka ett par år. Jag var på resa i utlandet och hamnade i en sympatisk second hand-butik i en av Europas större städer. En särdeles tjusig tredelad kostym lockade mig till köp. Den satt som en dröm och priset var helt rätt så jag slog till. Så långt var allt frid och fröjd.

När jag kom hem och börja använda kostymen, så upptäckte jag snart ett besvärande faktum; kavajen luktade svett. Alltså inte allmänt ofräsch och gammalt, utan riktigt ordentligt inpyrd armsvettslukt. Det påminner om spiskummin. Jag blev självklart mycket nedslagen av detta. Kostymen var ju i sig annars snygg och minimalt sliten.

Nå! Vad göra åt saken? Som den handlingens man jag är, gav jag mig i kast med att få bort lukten. De första, och kanske mest uppenbara, var att kemtvätta kostymen. Det hjälpte inte ett dugg. Damen på kemtvätten var dessutom en jävla otrevlig kärring som tyckte att jag var dum i huvudet som trodde att kemtvätt skulle ta bort svettlukt. 300 spänn senare gick jag hem med min rena, men stinkande kavaj.

Jag gick vidare till steg två: söka hjälp på google. Det visade sig att två knep verkade återkomma på flera sidor:
1. Att låta kavajen hänga i en hemgjord ångtvätt i duschen.
2. Att ställa en skål med ättika i den garderob vari man förvarar kostymen.

Jag kan sammanfatta dessa två knep med orden "totalt verkningslösa".

Jag begav mig därefter till en fackhandel för kemprodukter. Där blev jag rekomenderad en spray med namnet Yocoair, som tar bort lukt. En spray? Underbart! Jag är mycket svag för alla typer av spray, de har liksom en extra kraft att tjusa mig. Ett av mina kategoriska imperativ har alltid varit: "Allt borde finnas som spray. Allt!" Sug på den tanken en stund hörni...




Dåså! Jag inhandlade alltså denna högteknologiska spray, och fylld av förväntan och nyfikenhet begav jag mig sedan hem och provade produkten. Och dra mig baklänges på en liten kärra vad bra det funkade! Jag blev fullkomligt överumplad av sprayens goda effekt! Inte ett uns av den äckliga doften återstod efter en rejäl genomkörare med sprayen. Magiskt! Sålunda: hoppa över tramsiga gamla husmorsknep och gå direkt på sprayen! Så lyder min visdom. Låt nu denna sedelärande historia vägleda er genom livet och bereda er glädje och hjälp



Halleluja brothers and sisters! Allt borde verkligen finnas som spray! Även denna blogg! Liksom Internet!

torsdag 28 juli 2011

Ett gott dagsverke

Jag skickade en faktura till SVT idag. Sedan var det dags att ta kväll. Go känsla.



Det gäller min film Järnålder, som SVT kommer att visa framöver någon gång. Kul!



Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra.


måndag 25 juli 2011

De vanliga misstänkta..?

Ibland hajar man till och stannar upp, full av häpnad. Världen slutar snurra för ett ögonblick och det tar någon sekund innan man är tillbaka i verkligheten. I det här fallet inträffade detta på ett högst oväntat sätt: i samband med bokföring.


Alltså, så här då. Jag satt och gick igenom de digra kvittohögarna som går under "representation". Man är ju ute och äter mat med filmstjärnor och kändisar mest hela dagarna, och då får man dra av kostnader för representation i sin lilla deklaration sedan. Fiffigt.

Jag hajade till när jag snabbt ögnade igenom kvittot nedan. Det rörde sig om två dagens fisk på en restaurang i Stockholm. Enligt kvittot blev vi betjänade av Keyser Söze! Ni filmnördar fattar direkt vidden av detta. Kolla här och häpna.




Jag är fortfarande förundrad över detta kvitto. Jag är väl antagligen alldeles för insnöad. Denna typ av fantasmagoriska bländverk imponerar på mig!



Okej, det var allt för idag dårå. Nästa gång blir det husmorsknep på NASA-nivå. Ni kommer att behöva ha tillgång miniräknare som kan hantera integraler för att kunna hänga med.



fredag 22 juli 2011

Sommarens glada lekar

Då var man tillbaka i "civilisationen". Sommarens glada lekar och oskyldiga upptåg finns endast kvar i minnet.



Och vilka minnen sedan! Vilken sommar! Vilka förnöjsamheter som man upplevt!


Snookerspel. Domaren var klädd i vita handskar och mössa från Lottakåren.



Sommarhygien. Skägget växer och kliar.



Picnic på södra Öland. Sol och frigående kossor. Jag såg också två tyska tanter som rökte braj utanför sin skabbiga husbil. Hippiekulturen lever tydligen fortfarande.




Framöver blir det grillrecept och läckra husmorstips! Missa inte det hörni!

onsdag 6 juli 2011

Semester på filmkontoret

Jag har tagit en välbehövlig semester. Men misströsta icke, filmkontoret är öppet som vanligt.



Det finns en praktikant som sköter det löpande kontorsarbetet medan jag är borta.




Don't call us, we call you.

fredag 1 juli 2011

Sommarens inne-lista



Undrar du, liksom så många andra, hur trendvindarna blåser i sommar? Är du orolig inför sommarens sociala tillställningar, då du förväntas känna till "vad som gäller" just nu? Lugn. Min innelista hjälper dig.


Om du vill känna dig säker i trendjungeln, så kan du tryggt luta dig tillbaka med denna lilla förteckning över det hetaste av det hetaste i sommar. Skriv gärna ner den på en lapp och bär med dig överallt.



1. Jämtlands Postiljon



2. Uppstoppade vildsvin



3. Blocktvål




4. Kondomautomater




5. Snooker




Lycka till, alla ni därute!